Day in the Life

day in the life reportage

WAT IS ‘DAY IN THE LIFE’ FOTOGRAFIE?

Een ‘Day in the life’ reportage, ook wel documentaire familiefotografie genoemd, gaat er anders aan toe, dan dat je misschien zou verwachten bij een fotoreportage. Bij een ‘day in the life’ ben ik een aantal uur aanwezig in jullie gezin, terwijl jullie doen wat jullie altijd doen. En ik leg dat vast. Ik vraag jullie niet om even in de camera te kijken of om even leuk te lachen. Een snottebel? Lekker laten zitten. Vuile kleren van het spelen? Niets aan doen. Een boze bui? Dat hoort ook bij het dagelijkse leven. Net als die ontplofte keuken of rommelige woonkamer.

Met andere woorden: ik regisseer niets. En jullie ook niet. Er hoeft dus niet geposeerd te worden! Hoe fijn is dat?

Ondertussen worden al die mooie alledaagse momenten vast gelegd. Het leven van iedere dag, met jullie eigen ritueeltjes en gewoonten, al die dingen die jullie uniek maken. Momenten die eigenlijk zo dierbaar en bijzonder zijn, maar waar je in eerste instantie niet zo bij stil staat. Het resultaat is een prachtige reportage vol met persoonlijke en tastbare herinneringen. Niet alleen voor nu, maar ook voor later.

WAAR KUN JE ‘DAY IN THE LIFE’ REPORTAGES VOOR GEBRUIKEN?

‘Day in the life’ fotografie is op heel veel verschillende manieren in te zetten. Behalve voor een persoonlijke familiereportage kun je ook denken aan die intieme en bijzondere momenten kort na een geboorte. Als kersverse ouders leven jullie waarschijnlijk in een roes. Hoe mooi en bijzonder zou het zijn om mooie foto’s te hebben van die eerste week? Of gaan opa en oma verhuizen en moet er afscheid genomen worden van het ouderlijk huis? Misschien vieren jullie met het gezin vakantie in Nederland en willen dat vast laten leggen? Of gaan jullie een dagje weg met het gezin? Ook op zulke momenten kan een ‘day in the life’ reportage bijdragen aan jullie herinneringen.

‘Day in the life’ reportages zijn hele persoonlijke reportages. Omdat we al snel een paar uur met elkaar opgescheept zitten, kan ik me voorstellen dat het prettig is om eerst even kennis te maken. We kunnen vooraf even bellen of face-timen / skypen. Maar als je binnen een straal van 30 kilometer rondom Vessem / Eindhoven woont, dan kom ik ook graag langs om even kennis te maken.

GEÏNTERESSEERD?

Mocht je meer informatie willen over de kosten voor een ‘day in the life’ reportage, kijk dan eens bij mijn tarieven. Als je niet kunt wachten met boeken of me nog wat vragen wilt stellen, neem dan gerust contact met me op! Na een eerste contact via email kunnen we telefoonnummers uitwisselen.

SLIDESHOWS DAY IN THE LIFE

Familie Verschuuren
Familie Verhulst
Familie van Aarle