Over JNSSN

Over JNSSN zwart wit foto van een vrouw met een camera in haar hand

Mijn naam is Joosje, het gezicht achter JNSSN Fotografie. Samen met mijn man woon ik in een heerlijk huis in een klein dorpje in Brabant, omringd door bossen en heide. Voordat we in ons ieniemienie dorpje zijn gaan wonen, woonden we in Eindhoven. De overstap van 231.642 inwoners naar 2120 inwoners is even wennen geweest. Maar ik zou nu niet anders meer willen. De rust en de natuur zijn een verademing en gelukkig is de stad nog steeds dichtbij, mochten we behoefte hebben aan wat actie.

PASSIE VOOR FOTOGRAFIE

Ik kan niet precies zeggen waar mijn passie voor fotografie is ontstaan. Voor mij zijn foto’s waardevol vanwege de herinneringen die ze met zich meedragen en de verhalen die ze kunnen vertellen. Mijn vader had vroeger een doka op zolder, een mysterieuze plek waar mijn zusje en ik niet zomaar mochten komen. Maar door deze doka en mijn vaders enthousiasme voor fotografie heb ik het geluk dat er hele albums vol foto’s zijn met verhalen uit mijn jeugd. Behalve de herinneringen, heb ik dus ook de foto’s die bij deze herinneringen horen. Een kostbaar bezit!

  • oude jeugdfoto's

HET ONSTAAN VAN JNSSN FOTOGRAFIE

In het voorjaar van 2019 heb ik besloten om het roer om te gooien. Voor mijn gevoel was ik alleen maar aan het werk en als ik ’s avonds thuis kwam had ik weinig energie meer over voor andere dingen. Er moest meer balans komen. Daarnaast wilde ik meer gaan doen met mijn passie voor fotografie. De afgelopen jaren heb ik verschillende fotografie cursussen en workshops gevolgd. Ook heb ik 3 jaar lang een deeltijd opleiding Fotokunst gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Maar nu was het tijd om door te pakken. Ik ben minder gaan werken en ben me meer gaan richten op fotografie. Daar krijg ik energie van, daar kan ik mijn creativiteit in kwijt en daar kan ik mensen op een positieve manier mee raken!

3 WILLEKEURIGE WEETJES OVER MIJ

  1. Mijn man en ik hebben samen geen kinderen. Wat ik fotografisch gezien soms best jammer vind, maar wat wel een bewuste keuze is geweest. Daarbij heeft mijn man uit een eerder huwelijk 2 kinderen en gelukkig zijn zij heel regelmatig bij ons. Wel hebben we 2 katten: Pien en Polle. En we hebben ook 3 kippen: Toos, Thea en Truus. Maar vraag me niet wie wie is… Sinds december 2020 is ons gezin uitgebreid met Lou, een kruising tussen een labrador en bordercollie.
  2. Naast fotograferen houden mijn man en ik heel erg van eten en uit eten gaan. We gaan graag naar veel te dure restaurants en ik heb nog een heel verlanglijstje in mijn telefoon staan van restaurants waar we nog naar toe willen.
  3. Hoewel we in Brabant wonen is Zeeland toch wel mijn favoriete provincie. Later als ik groot ben, zou ik graag in Zeeland willen wonen. Dichtbij het strand, de zee en de duinen. Ik houd van het licht, de kleuren, de geuren, het ziltige. Mijn ouders hebben (nog) een vakantiehuisje in Burgh Haamstede, dus we zijn dan ook vaak in Zeeland te vinden. Een soort 2e thuis. Daar kom ik echt tot rust.

GE√ŹNTERESSEERD?

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn werk, neem dan eens een kijkje in mijn portfolio. Mocht je op deze site niet kunnen vinden wat je zoekt, maar denk je wel dat ik de juiste fotograaf ben voor jou, neem dan gerust contact met me op.

Contactformulier

(Niet verplicht, wel handig, want dan kan ik je meteen persoonlijk benaderen!)