Awards!

Awards winnende foto's

Het jaar 2020 begon zo veelbelovend. Ik zag het helemaal zitten om naast mijn bezigheden voor mijn werkgever, verder te werken aan mijn bedrijf(je) als fotograaf. Ik had zin in de fotoreportages die gepland stonden. Er waren meerdere huwelijken gepland en ook had ik verschillende andere shoots op het programma staan, waaronder een aantal ‘day in the life’ reportages; mijn lust en mijn leven. Maar toen kwam corona. En jeetje, wat gooide dat een roet in het eten. Bijna alle huwelijken werden verplaatst, net als het overgrote deel van de geplande familiereportages. Maar gelukkig waren er ook een aantal lichtpuntjes! Ik won dit jaar namelijk mijn eerste awards!

Ik had me dit jaar voor het eerst ingeschreven bij de Family Photojournalist Association en later in het jaar werd ik ook lid van This is Reportage: Family. Door lid te worden van deze communities wil ik onder andere benadrukken dat ik als fotograaf in alle opzichten sta voor documentaire fotografie. Maar daarnaast bieden deze communities ook de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende award-rondes. Ook deed ik dit jaar weer mee aan de Documentary Family Award; in mijn ogen een soort van ‘Oscars’ onder de documentaire familie fotografie awards. In al deze award-rondes worden de foto’s die je indient, beoordeeld door professionele fotografen. En als je dan een award wint, dan is dat een heerlijke erkenning voor al het harde werken en voor wat je wilt laten zien als fotograaf.

FAMILY PHOTOJOURNALIST ASSOCIATION

Dit jaar won ik wel 7 (ZEVEN!!!) awards bij de Family Photojournalist Association. En iedere award was een feestje. Maar wat het feest nog groter maakte, was dat ik door het winnen van deze awards uiteindelijk in de Top 25 van documentaire familiefotografen ben geëindigd. WERELDWIJD!!!! Een prestatie die ik niet had zien aankomen en waar ik super trots op ben.

THIS IS REPORTAGE: FAMILY

In de loop van 2020 werd This is Reportage: Family opgericht. Een fijne, betrokken community van documentaire fotografen en waar naast de award-rondes ook veel aandacht besteed wordt aan ontwikkeling en educatie. Vanaf de eerste award-ronde lag het niveau al heel erg hoog. Des te groter was mijn vreugde toen ik ontdekte dat ik in de 2e ronde zowaar een award gewonnen had! En ook in de 3e ronde was het raak!

DOCUMENTARY FAMILY AWARDS

Zoals ik net al zei, zijn de Documentary Family Awards in mijn ogen een soort ‘Oscars’ voor documentaire (familie)fotografen. Sinds vorig jaar zomer dien ik iedere award-ronde een aantal foto’s in. Maar zonder al te hoge verwachtingen, want het niveau is enorm hoog en de juryleden hebben vaak al zoveel gezien dat het moeilijk is om überhaupt nog op te vallen. Uit alle foto’s die zijn ingediend, wordt een voorselectie gemaakt door een aantal juryleden. Als jouw foto in de voorselectie zit, dan ben je ´finalist´. De definitieve jurering wordt gedaan door weer andere juryleden en deze jurering kun je semi live volgen. En terwijl ik deze jurering aan het kijken was, kwam er dus opeens een foto van mij voorbij! Mijn foto had het gehaald als finalist! Helaas heeft de foto het uiteindelijk niet gered om in de top 10 terecht te komen, maar dit was al een hele eer!

BEDANKT

Al met al is 2020 in dit opzicht in ieder geval een succesvol jaar geweest en hopelijk kan 2021 net zo veel moois brengen. Hopelijk komt er een moment waarop we corona achter ons kunnen laten, zodat we weer uit de wachtstand kunnen. Zodat we elkaar weer kunnen knuffelen. Zodat er weer getrouwd en gefeest kan worden en zodat er weer dierbare herinneringen vastgelegd kunnen worden in gezinnen. Ik wil in ieder geval alle families bedanken waar ik dit jaar mocht komen fotograferen. Dank voor jullie vertrouwen, jullie gastvrijheid en het kijkje wat ik mocht krijgen in jullie leven!

GEINTERESSEERD?

Wil jij nu ook een mooie, persoonlijke ‘Day in the Life’ reportage van jouw gezin? Gefotografeerd door een AWARDWINNING fotograaf? 😉 Dat kan! Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of kijk hier eens voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.